ככל שהשנים נוקפות יותר ויותר רופאי משפחה ורופאי עיניים מבינים כי יש חשיבות שלא תסולא בפז לבדיקות עיניים שגרתיות. בדיקות עיניים שגרתיות יכולות להציל אתכם מעיוורון, אם אתם רק תקפידו על הבדיקות הללו בזמן ותגיעו לרופא המשפחה ולרופא העיניים שלכם לפני שחלה התדרדרות של ממש.
צור/י קשר עם מומחה
חייגו 058-644-5151 בכל שעה |
מה היא רטינופתיה סוכרתית
רטינופתיה סוכרתית הינה מחלת עיניים המתעוררת בקרב חולי סוכרת שאינם מגיעים לבדיקות באופן קבוע. הרטינופתיה הינה התפתחות של מצב בו יש רמות גבוהות מדי של גלוקוז בדם במקביל לרגישות הקיימת מבחינות רפואיות אחרות, כמו גם רגישות תורשתית וכן בעייתיות הנובעת מאורח החיים של האדם.
הרמות הגבוהות של הסוכר בדם גורמות לא רק להתפתחות של רטינופתיה אלא למצבים בעייתיים אחרים כמו פגיעה בכליות וכן פגיעה במערכת העצבים והעיניים.
כיצד נוצרת רטינופתיה?
רטינופתיה היא מצב בו השכבה הפנימית של העין, המכונה רטינה, נפגעת ואינה מתפקדת כראוי. הרטינה היא כבה פנימית בתוך גלגל העין והיא זו הקולטת את האור והופכת אותו לגירוי חשמלי המועבר למוח. הגירוי החשמלי המועבר למוח מאפשר למוח לפרש את מה הוא רואה ולעבד את המידע הנתפס בחוש הראייה. כאשר מתפתחת רטינופתיה מה שקורה למעשה הוא מצב של פגיעה בכלי הדם המזינים את המערכת כך שהמוח אינו מקבל אינפורמציה כפי שהיה אמור לקבל ובעקבות כך גם אינו מפרש את המידע כפי שהיה נדרש.
הרטינופתיה מתפתחת כאשר המקולה אינה מתפקדת. ומה היא אותה מקולה? מקולה היא מרכז הראייה וכאשר אזור זה נפגע גם היכולת לראות בחדות – נפגעת. ככל שהאדם חולה יותר זמן בסוכרת כך יש סיכוי גבוה יותר שהוא יסבול מרטינופתיה.
סטטיסטיקה
נכון להיום הרטינופתיה הסוכרתית היא הסיבה השכיחה ביותר לעיוורון בתרבות המערבית. כאשר הסוכרת אינה מטופלת כראוי והחולים אינם מגיעים לבדיקות קבועות אצל רופא משפחה וכן אצל רופא עיניים – ישנה סכנה הולכת וגוברת להתפתחות רטינופתיה סוכרתית.
הטיפול
הטיפול הטוב ביותר ברטינופתיה סוכרתית נכון להיום הוא מניעה. משמעות הדבר היא כי כל אדם המאובחן בסוכרת – צריך להגיע לבדיקות קבועות אצל רופא על מנת לוודא כי אינו מפתח רטינופתיה במשך הזמן. אם כבר פיתחתם רטינופתיה סוכרתית כל שתוכלו לעשות הוא להיעזר בזריקות מתאימות ובמקרים הקיצוניים ביותר – בטיפולי לייזר.