דלקת עפעפיים

כשהעין מתחילה להציק לכם באופן בלתי נסבל, ברור שכבר צריך לגשת לרופא. אבל הלכה למעשה, חשוב להגיע לרופא הרבה לפני שהעין מתחילה להיות מציקה ממש. זאת משום שתופעות אשר אינן מטופלות כראוי גורמות לתופעות לוואי ולעתים רבות, כשאנחנו כבר כן הולכים לרופא, מסתבר שהטיפול הופך להיות מורכב ומסובך הרבה יותר ממה שהוא היה קודם לכן.


צור/י קשר עם מומחה

צור קשר

ד"ר מייקל מימוני - רופא עיניים מומחה
דר מייקל מימוני
חייגו 058-644-5151 בכל שעה

העפעפיים, והעיניים בפרט, מהווים מנגנון מיוחד ומורכב המאפשר לנו את התפקוד השוטף שלנו ברמה היומיומית. כאשר קצות העפעפיים מאדימים, מתחילים לגרד, להיות בלתי נסבלים מבחינת היכולת לפקוח ולעצום את העיניים – יש לבחון אפשרות של דלקת עפעפיים.

למעשה, מדובר בתופעה נפוצה יותר ממה שנהוג לחשוב: אחת מכל 20 תלונות לרופא מאובחנת כדלקת עיניים. אז נכון, לא מדובר בתופעה מדבקת וגם אם תעמדו ממש קרוב לאדם בעל דלקת עפעפיים, רוב הסיכויים שלא יקרה לכם שום דבר. אבל הסבל לאותו אדם יכול להפוך את התפקוד לקשה מנשוא.

מסיבות אלו, רצוי לפנות לרופא על מנת לטפל בבעיה מבעוד מועד. רוב דלקות העיניים נגרמות בתוצאה מסיבוך של מחלת עור, על ידי החיידק סטפילוקוקוס או חזזית ורודה (סוג של אקנה).

טיפול בדלקת עיניים

הטיפול בשלבים הראשונים של דלקת העפעפיים מתבצע באמצעות ניקוי יומי של העפעפיים על ידי שימוש בקומפרסים. על הקומפרסים להיות טבולים במים חמימים (אך לא חמימים מדי) ובנוסף, עיסוי עדין של העפעף במטרה להסיר את הקליפה שנוצרה עליו. אם הדלקת עדיין אינה חולפת למרות שהנחתם על העיניים קומפרסים במשך כמה ימים ברציפות, ודאגתם להחליף את הרטיות אחת לכמה זמן, אזי במקרים כאלה יש לפנות מידית לרופא עיניים על מנת למנוע מצב של החמרה בדלקת.

במקרים חמורים יותר שאינם חולפים ייתכן ותצטרכו לעשות שימוש במשחה אנטיביוטית או בקרמים מתאימים, שאחרת הראייה עלולה להתדרדר עד כדי כך שהיא תגיע למצב של פגיעה אקוטית בראייה ואז הטיפול יהיה מורכב הרבה יותר או אפילו כמעט בלתי אפשרי. אם כל אלו אינם מסייעים להפחתת הבעיה או למיגור התופעה, אזי סביר להניח כי יהיה צורך בטיפול יותר אינטנסיבי, ובמקרים החמורים ביותר הרופא יפנה אתכם לניתוח.

בכל מקרה שלא יקרה, על מנת להימנע מסיבוכים אפשריים ישנה חשיבות מרבית לפנייה מוקדמת ככל האפשר לרופא, על מנת לקבל את האבחון המתאים ולדעת מה לעשות וממה להימנע. שימוש בתרופות שיש בבית בלי לדעת בדיוק מה הן כוללות או מה תאריך התפוגה שלהן, יכול להיות מסוכן, למשל. לפיכך, פנו אל רופא בהקדם.

דילוג לתוכן