סוכרת מעמידה אותך בסיכון לבעיות עיניים וראייה. באמצעות מספר צעדים פשוטים שביכולתך לנקוט, תוכל לשמור על בריאות העיניים שלך ולמנוע נזק.
צור/י קשר עם מומחה
חייגו 058-644-5151 בכל שעה |
אנשים הסובלים מסוכרת נמצאים בסיכון מוגבר ביחס לאוכלוסייה הכללית – לפתח בעיות עיניים. בעיות העיניים להם רגישים סוכרתיים כוללות את הבאות:
- רטינופתיה
- בצקת מקולרית
- קטרקט
- גלאוקומה
נכון להיום, סוכרת ממשיכה להיות הגורם המוביל לעיוורון בקרב אנשים בגילאי 18-64.
הנחיות לשמירה על בריאות העיניים על פי האגודה האמריקאית לסוכרת
ארבע בעיות העיניים הנפוצות ביותר הקשורות לסוכרת:
רטינופתיה
רטינופתיה היא תולדה של רמות גלוקוז גבוהות בדם, כאשר מצב זה מתקיים למשך שנים רבות. הגלוקוז פוגע בכלי הדם הקטנים של הרשתית ועם הזמן כלי דם אלו נחלשים, בולטים או דולפים לאמצע העין.
קיימים סוגים שונים של רטינופתיה: רטינופתיה לא פרוליפרטיבית היא מצב בו כלי הדם ברשתית נפגעו וכך שומנים וחלבונים דולפים החוצה. רטינופתיה פרוליפרטיבית לעומתה היא מצב בו כלי דם חדשים אך לא יציבים מתפתחים על גבי הקרנית.
בצקת מקולרית
בצקת מקולרית היא מצב הנוצר גם הוא כתוצאה מרמות גבוהות של גלוקוז בדם. הגלוקוז פוגע במקולה, היא החלק ברשתית האחראי על הראייה המרכזית שלנו, כמו גם על יכולת ראיית הצבעים שלנו והפרטים הקטנים.
הפגיעה בתורה גורמת לנפיחות או לבצקת. בצקת מקולרית מתפתחת כאשר לאנשים בעלי סוכרת יש גם סימני רטינופתיה. הטיפול הוא באמצעות תרופות כגון אליברספפט (Eylea), bevacizumab אשר יכולות לעצור אבדן ראייה.
קטרקט
קטרקט מתאר מצב בו עדשת העין אינה נקייה והאדם רואה "כתמים" או "עננים" במקום לראות ראייה צלולה. רמות גבוהות של גלוקוז בדם גורמות להתפתחות קטרקט בגילאים צעירים יותר. מצב של קטרקט מטופל באמצעות ניתוח קטרקט להסרת העדשה ה"מעוננת" והשתלת עדשה חלופית במקומה.
גלואוקמה
גלאוקומה היא מחלת עיניים הפוגעת, בסופו של דבר, בצרור העצבים הראשי בעין, המכונה "עצב הראייה". גלאוקומה בשלב מוקדם גורמת לתסמינים מעטים וכמעט בלתי ניתנים להבחנה ובמקרים אחרים כלל אי אפשר לתת את הדעת על קיומה אלא באמצעות בדיקת עיניים. סוכרתיים הינם בעלי סיכוי גבוה יותר לפתח גלאוקומה.
הטיפול: למרבה הצער אין תרופה לגלאוקומה. עם זאת, זיהוי וטיפול מוקדמים יכולים להאט ואפילו לעצור את הנזק הנגרם.
בכל מקרה של חשד לבעיית עיניים, ולמעשה גם אם אינכם סובלים מבעיית עיניים אך מאובחנים כסוכרתיים – ישנה חשיבות מוגברת לביקור קבוע אצל הרופא לבדיקות שגרתיות.